Galleria K | KOTELO – RYHMÄ | 31.5.-30.6.2024

KOTELO on grafiikka-, keramiikka- ja lasitaideteoksista muodostuva kuuden taiteilijan ryhmänäyttely. Taiteilijat Alex Baer, Helena Lundahl, Sanni Havas, Ronja Kortelainen, Lotta Maija ja Sandra Prami ovat valmistumassa taiteen maistereiksi Aalto-yliopistosta. Näyttely tuo yhteen muutoksen teemaa käsitteleviä teoksia. Tekijöiden vasta alkama polku tähtää elämänmittaiseen kasvuun oman taiteellisen ilmaisun parissa.

Toukka pakenee munasta ainoana tehtävänään ravita itseään seuraavia elämänvaiheitaan varten. Se kasvaa luoden nahkansa. Vanhan nahan alta paljastuu jotain, mitä ei enää tunnista samaksi. Kotelo. Sen sisällä vanha hajoaa, kaikki osat järjestäytyvät uudelleen. Kotelossa muovataan uutta talteen kerätystä. Lopulta uusi uljas muoto murtaa tiensä ulos. Sen täytyy kuitenkin vielä oikaista ja kuivata siipensä.

Mytologioissa muodonmuuttajat ovat hahmoja, jotka johdattavat onneen tai harhaan antaen opetuksia. Keramiikka on oiva materiaali aiheen tutkimiseen. Savi on välivaihe satojen miljoonien vuosien mittaisessa kiven kiertokulussa syvältä maankuoresta maan pinnalle ja takaisin sen alle. Uunin kuumuudessa savessa tapahtuu keraaminen muodonmuutos. Esine muuttuu ikuiseksi. Savella ei ole omaa muotoa ja siksi keramiikka on tekijänsä mielen kuva. Lopputulos heijastelee luonnonvoimia, muistuttaen ihmisestä osana luonnon jatkuvaa muutosta.

Avajaisia vietetään torstaina 30.5. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!.

KOTELO on taiteilijoiden Alex Baer, Helena Lundahl, Sanni Havas, Ronja Kortelainen, Lotta Maija ja Sandra Prami ryhmänäyttely. Näyttely tuo yhteen muutoksen teemaa käsitteleviä teoksia.

Alex Baer instagram: @alexbaerig

Helena Lundahl instagram: @hexlundahl

Sanni Havas instagram: @sannihavas

Ronja Kortelainen instagram: @ronjaliina

Lotta Maija instagram: @lottamaija

Sandra Prami instagram: @pramisandra

 

 

 

Posted in Näyttelyt, Tapahtumat, Uutiset.