Galleria K | ANU ESKELIN | Tule, tule hyvä päivä | 31.5.-30.6.2024

Anu Eskelinin maalaaminen saa vahvasti vaikutteita luonnosta. Valo, värit ja muodot, jotka hän imee itseensä luonnosta, tulevat ilmaistuiksi hänen maalausprosessissaan. Kyse ei ole kuitenkaan siitä, mitä hän näkee, vaan niistä tunteista, joita luonto laukaisee hänessä. Maalatessaan hän unohtaa itsensä. Kangas kertoo hänelle, mitä tehdä. Ne ovat muistoja ja koettuja tunteita, jotka tulevat hänen maalauskankailleen. Tällä tavalla hän yhdistää ulkoisen maiseman sisäiseen olotilaansa. Maalaaminen hänelle merkitsee elossa olemista, olemista tässä kiihkeässä tilassa.

Abstraktit, akryyliväreillä maalatut teokseni, syntyvät spontaanisti tunteideni ja alitajuntani kautta, ilman ennalta suunniteltua lopputulosta. Ne ovat muodon, värin ja liikkeen tutkimista, joissa todellisuus kohtaa aineettoman.

Vaikka teoksistani puuttuukin tunnistettavia muotoja, katsojat voivat nähdä niistä itselle merkityksellisiä asioita. Toivonkin heidän saavan yhteyden omaan alitajuntaansa ja ottamaan vastaan abstraktion tarjoaman mysteerin ja monitulkintaisuuden sekä löytämään maalauksistani inspiraatiota omista mielikuvistaan ja lopulta oman totuutensa.

Anu Eskelin on kuvataiteilija/taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Vantaalla.

Kuvataiteilijamatrikkeli | Anu Eskelin
Instagram | Anu Eskelin

Avajaisia vietetään torstaina 30.5. klo 17-19. Lämpimästi tervetuloa!

 

 

Posted in Näyttelyt, Uutiset.