Gallerian K:n YSTÄVIÄ-näyttelyssä taiteilija tuo esille Islannista vuosilta 2019-2023 lähes 4 kuukauden työskentelyjaksojen vaikutteita keraamisissa teoksissaan. Varesvuo on juuri palannut SIM Residenssistä Reykjavikista marraskuun alussa ja tuo myös siellä tekemiään teoksia esille galleriaan.
Viivi Varesvuo (1964) on helsinkiläis-fiskarsilainen kuvataiteilija, jonka taiteellisen ilmaisun monisäikeinen tie on kulkenut grafiikan ja maalauksen kautta keramiikkaveistoksiin. Pariisissa ja Lahden Taideinstituutissa opiskellut ja Pekka Halosen Akatemiasta 2020 valmistunut Varesvuo työskentelee tällä hetkellä Savion Taiteilijayhteisön tiloissa Keravalla keskittyen kuvanveistoon.
Taiteilijana Varesvuota inspiroivat luonnolliset pinnat ja erilaiset struktuurit. Keramiikka, savi ja pronssivaluveistokset hakeutuvat herkkien ja puhuttelevien eläinhahmojen muotoon, joihin haluaa tutustua lähemmin. Abstraktimmissakin veistoksissa on yhtä lailla aistittavissa luonnon voima ja vaikuttavuus. Läpi linjan Varesvuon taide on omintakeista ja tunnistettavaa.
Varesvuo on pitänyt lukuisia omia näyttelyitä ja osallistunut vuosien mittaan useisiin ryhmänäyttelyihin Suomessa. Taiteilija on toiminut aktiivisena jäsenenä myös Fiskarsin Osuuskunta Onomassa, jossa hänen taidettaan on säännöllisesti esillä. Varesvuon teoksia on sekä yksityisessä että julkisessa omistuksessa Pohjoismaiden lisäksi esimerkiksi USA:ssa, Ranskassa, Etelä-Koreassa ja Italiassa.
Gallerian K:n YSTÄVIÄ-näyttelyssä taiteilija tuo esille Islannista vuosilta 2019-2023 lähes 4 kk työskentelyjaksojen vaikutteita keraamisissa teoksissaan. Varesvuo on juuri palannut SIM Residenssistä Reykjavikista marraskuun alussa ja tuo myös siellä tekemiään teoksia esille galleriaan.
Islannin erikoislaatuinen vulkaaninen maaperä rouheine pintoineen on tehnyt Varesvuon teosten struktuureihin vahvan vaikutuksen. Saven notkeus mahdollistaa voiman lisäksi myös herkkyyden teoksissa ja kokonaisuudesta löytyy monenlaisia, hienoväreisiä tunnelmia. Pitkään mukana olleet peurat ovat jälleen uudessa roolissa teoksissa; kuin tullen esiin maaperän alta, nostaen päätään pinnalle.
Valkea kokonaisuus, centerpiece, jatkaa kesän 2023 Karin Widnäsin kanssa yhteisen Odd dinner for two- teoksen jäljillä ja osittain samoilla teoksilla. Onoman näyttelyssä esillä olleen teoksen uusi versio esittää linnamaisen juhlakattauksen keskikoristeen runsaana kynttilämerenä ja erilaisina pieninä veistoksina. Peuroilla ja ilman.
Näyttelyn avajaiset perjantaina 1.12. klo 17-19.
Näyttely suljettuna itsenäisyyspäivänä 6.12.2023
Tervetuloa!