GALLERIA GJUTARS | PREHISTORIC BIRDS OF ELO | TYKO ELO | 6.4.-23.4.2023

On löytynyt sukupuuttoon kuolleita lintuja, jotka mullistavat käsityksemme esihistoriallisista linnusta! Löydetyt linnut ovat paksun silikonin sekä värikkään ja kirkkaan kimalteen peitossa.

Prehistoric birds of Elo

Elon esihistorialliset linnut

On löytynyt sukupuuttoon kuolleita lintuja, jotka mullistavat käsityksemme esihistoriallisista linnusta! Löydetyt linnut ovat paksun silikonin sekä värikkään ja kirkkaan kimalteen peitossa. Ne ovat tulleet discon loisteesta, toisin kuin tavallisemmin sademetsien uumenista löydetyt esihistorialliset linnut. Nyt esillä olevat linnut poikkeavat aiemmin nähdyistä: ne ovat pienempiä. Siksipä niistä ei ole jäänyt samalla tapaa todisteita kuin siipisauruksista.

Tyko Eloa on kiinnostanut esihistoria pienestä pitäen. Häntä on pohdituttanut, mitä se oikein on? Mitä on esihistoriallisuus luonnossa, musiikissa, kulttuurissa? Esihistoriaksi nimitetään aikaa, josta ei ole jäljellä ihmisten tekemiä tallenteita. Voidaankin sanoa, että kaikki on periaatteessa arvailua. Nykyään linnut ovat käsittämättömän värikkäitä ja metallinkiiltoisia. Miksipä ei tällaisiakin kimallelintuja voisi olla ollut? Miksei ennen vanhaan muka ollut väriloistetta? Missä ovat paleoliittisen taiteen pienet linnut? Miksi on pelkkiä isoja siipisauruksia? Olihan oltava alle metrin mittaisiakin lintuja miljoona vuotta sitten!

Avajaiset / Opening
ke 5.4.2023 klo 17-19
Lämpimästi tervetuloa!
Taidelainaamo Vantaa

Galleria K ja taidelainaamo sulkeutuvat poikkeuksellisesti keskiviikkona 22.3. klo 14.00

Galleria K ja taidelainaamo sulkeutuvat poikkeuksellisesti keskiviikkona 22.3. klo 14.00 galleriassa järjestettävän tilaisuuden vuoksi.

Galleria K ja taidelainaamo sulkeutuvat poikkeuksellisesti keskiviikkona 22.3. klo 14.00 galleriassa järjestettävän tilaisuuden vuoksi.

Loppuviikon olemme avoinna normaalisti:
to-pe 11-17
la-su 12-16

Galleria K/Vantaan taiteilijaseuran taidelainaamo
Asematie 7, Tikkurila, Vantaa
Lämpimästi tervetuloa!

----

Gallery K and Artotheque closes exceptionally on Wednesday 22.3. at 14.00 due to the event organized in the gallery.

The rest of the week we're are open as usual.
Thu-Fri 11-17
Sat-Sun 12-16

Gallery K/Artotheque Vantaa
Asematie 7, Tikkurila, Vantaa
Warmly welcome!

Tea Warinowski, Galleria Gjutars

GALLERIA GJUTARS | TALES OF NORTH ATLANTIC | TEA WARINOWSKI | 16.3.-2.4.2023

Koronan heikentämä taiteilija jaksaa vaivoin kävellä läheiselle meren rannalle. Siellä hän kohtaa vuoroveden ja muut valtameren ihmeet.

Tales of North Atlantic

Tea Warinowski

Koronan heikentämä taiteilija jaksaa vaivoin kävellä läheiselle meren rannalle. Siellä hän kohtaa vuoroveden ja muut valtameren ihmeet. Islantilainen tuuli puhaltaa raikkaasti, kun taiteilija uppoutuu kuvaamaan jokaisen yksityiskohdan. Hän on täysin uppoutunut levien ihmeelliseen olemukseen.
Levät muodostavat valtavan peitteen, joka kätkee sisäänsä kokonaisen vedenalaisen maailman. Niiden muototokieli on uusi ja yllättävä Itämeren ihmiselle. Elämän voima tunkee levien muodossa jokaisen kiven jokaisesta pikkukolosta. Alkaa väsymätön levien maalaaminen.  Niihin kätkeytyy koko elämä ja se, mikä on olennaista.  Ranta paljastaa myös kotilot ja hohtavat simpukan kuoret. Ne syntyvät uudelleen virkkuukoukun muovaamina. Meren rannalla kaikki liittyvät toisiinsa.
-
Taiteilijatapaaminen / Artist Talk
Tea Warinowski ja Arthur Ragnarsson.
la 18.3.2023 klo 14-15
Lämpimästi tervetuloa!
Kuun salaisuuksia, Vantaan taidemuseo Artsi, Galleria K

GALLERIA K | KUUN SALAISUUKSIA | Vantaan taidemuseo Artsi | 8.3.-28.5.2023

Näyttelyn teokset johdattavat katsojan unenomaisiin, hiljaisiin ja avaruudellisiin maisemiin sekä tiloihin. Näyttelyssä esillä olevia teoksia yhdistää pysähtynyt ja jopa meditatiivinen tunnelma. Vantaan taidemuseon kokoelmasta kootussa näyttelyssä on esillä teoksia yhteensä 15 taiteilijalta.

Näyttelyn teokset johdattavat katsojan unenomaisiin, hiljaisiin ja avaruudellisiin maisemiin sekä tiloihin. Teosten lähtökohtana on ihmismielen sisäisen maailman kuvaaminen, jonka keskiössä ovat mielen sisäiset liikkeet sekä myös alitajunta ja unet. Näyttelyssä esillä olevia teoksia yhdistää myös pysähtynyt ja jopa meditatiivinen tunnelma. Teosten hiljaisuus ei kuitenkaan ole mykkyyttä, vaan rakentavaa ja ajatuksia herättävää. Teokset vaativat katsojaa pysähtymään, syventymään ja jatkamaan niiden kertomaa tarinaa.

Vantaan taidemuseon kokoelmasta kootussa näyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa, valokuvia ja veistoksia yhteensä 15 taiteilijalta. Monet teoksista kuuluvat Vantaan Energian taidekokoelmaan, josta osa siirrettiin Vantaan taidemuseon kokoelmaan loppuvuodesta 2022.

Galleria K:ssa on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Eeva-Liisa Isomaa, Urho Ikonen, Pentti Kaskipuro, Pertti Kukkonen, Marjo Lahtinen, Harri Larjosto, Tuula Lehtinen, Elina Luukanen, Paula Martikainen, Jarmo Mäkilä, Veikko Nuutinen, Antti Ojala, Pekka Pitkänen, Risto Suomi ja Risto Vilhunen.

Näyttely avoinna 8.3.-28.5.2023
ke 12-18, to-pe 11-17, la-su 12-16.

Galleria K  I  Vantaan taidemuseo Artsin ja Vantaan taiteilijaseuran yhteinen taiteen tila
Asematie 7  I  Tikkurila, Vantaa

Kuvassa Risto Suomen teos Kuun salaisuudet, 1992, Vantaan taidemuseon kokoelma, kuva: Museokuva.

Rauni Hulke, Peijaksen käytävägalleria

PEIJAKSEN SAIRAALAN KÄYTÄVÄGALLERIA | RAUNI HULKE | Sisäinen dialogi | 3.3.-30.4.2023

Olen kiinnostunut tutkimaan maalaamisen ulottuvuuksia tuoden esiin luonnon minussa. Haluan luoda vastavoimia havainnon ja täysin mielikuvitukselliseen näkyyn perustuvan maalauksen välillä.

”Inner dialoque” -paintings / ”Sisäinen dialogi” -maalauksia

Tuon tähän näyttelyyn osan maalauksia ”sisäisen dialogin” synnyttämästä teos-sarjasta.

Olen kiinnostunut tutkimaan maalaamisen ulottuvuuksia tuoden esiin luonnon minussa. Haluan luoda vastavoimia havainnon ja täysin mielikuvitukselliseen näkyyn perustuvan maalauksen välillä. Tuon maiseman uudelle tasolle ja kuljetan sitä mieleni sisällä. Mielikuvamaiseman viipyilevä uudelleen syntyminen on osa maalausprosessia, joka vie työtä kohti valmistumista. Tutkin maalaamisen dynamiikkaa, voimien rytmiä. Kontrastit eli vahvuus ja herkkyys ovat pääelementteinä kaikissa maalauksissa. Käytän maalauksissa öljyvärejä, akryylivärejä, öljyliituja ja pigmenttejä.

”Ajatus tunkeutuu yliaistillisen maailman syvyyteen. Ajatus tulee tuonpuoleisen välittömään tietoisuuteen ja nykyhetkeen. Ajattelevan tiedon vapaus vapauttaa tämänpuoleisesta eli aistikokemuksen todellisuudesta ja rajallisuudesta. Henki osaa myös korjata tämän murtuman, jota kohti se kulkee. Se synnyttää omasta itsestään kaunotaiteen teokset. -Hegel”

rhulke@outlook.com
https://rhulke.wixsite.com/raunihulke

Näyttely on avoinna 1.3.-30.4.2023
ke 12-18, to-pe 11-17, la-su 12-16.

PEIJAKSEN SAIRAALAN KÄYTÄVÄGALLERIA
Sairaalakatu 1, Vantaa